DELTHA Rendszerház Kft.
tel.: (06-1) 487 0147
 

SIGMA KÉSZLET

ÜGYVITEL ÜGYBEN: SIGMA!

Egy hihetetlenül kézreálló programot kínálunk Önnek kereskedelme, raktárai papírmunkájának elvégzéséhez...

rendszerkövetelményekárakmegrendelőlap letöltése

Most AKCIÓ-s áron vásárolhat!
Akciós árainkat tekintheti meg ha ide kattint!


Sigma KÉSZLET demo letöltés

A program már tartalmazza a megszűnő 1 és 2 forintos kerekítése miatti változásokat is!

Olyat, amelyhez nem szükségesek számítástechnikai ismeretek, valamint, ha egyszeri adatrögzítéssel szeretné elkészíteni a legkülönfélébb nyilvántartásokat, javasoljuk, hogy használja a Sigma szoftvercsalád egyik legnagyobb sikeru tagját, a SigmaKÉSZLET számlázás, készlet, pénzügyi programrendszert. Próbálja ki a demo változatot, és gyozodjön meg Ön is arról, hogy a rendszer kifogástalan minoségben kiszolgálja! Évek óta használt és bevált programcsomag, amely számos referenciával rendelkezik szerte az országban. A jogszabályok változása esetén a programcsomagot aktualizáljuk, biztosítjuk, hogy mindig a jogszabályoknak megfeleloen muködjön a rendszer.

Válassza a Sigma biztonságot!

SigmaKÉSZLET

Számlázás, készlet, pénzügyi programrendszer

Kereskedelem elvégzéséhez és irányításához kínálunk egy számítástechnikai ismeretek nélkül használható integrált rendszert. Nem csak számláz, megrendelést vesz fel, szállítólevelet készít, hanem ellátja a cégvezetőt fogyási, pénzügyi és vezetői információkkal. Tájékoztat a készlet mennyiségéről, értékéről (több féle, utólag változtatható módon), minimális készletekről. Kiszolgál egyszerre hatféle kis- és nagyker áron, árat emel árukészlet csoportokra egy gombnyomásra vagy forintleértékelésre. Árkalkulációt végez akár devizás beszerzésből. Több százezer vevő és anyag kezelésére képes, akár hálózaton, ahol egyidejűleg akárhányan számlázhatnak, anyagot követelhetnek. A legkorszerűbb programban bárhol bármit elérhetünk, pl. számlázás közben vihetünk fel új anyagot, javíthatunk a vevőnyilvántartásban vagy akár a készlet mennyiségét tekinthetjük meg. A legkisebb cégektol a legnagyobbakig rugalmassága és hatalmas tudása miatt a legjobb választás!

 

A számlakészítő alaprendszer jellemzői:

 • Számlák automatikus sorszámozása megfelel a 47/2007. (XII. 29.) PM rendelet által módosított 24/1995.XI.22. PM rendelet programjainkra vonatkozó részére, mely speciális feltételeket ír elő a számítógépes számlaadásra. Ezek szerint számítógéppel számlát nyomtatni csak olyan programmal lehet, mely biztosítja a kihagyás és ismétlés nélküli sorszámozást! Így szövegszerkesztővel (pl.WORD), írógéppel vagy táblázatkezelővel (pl.EXCEL) számlát kibocsátani szabálytalan, ha a sorszámozás e kritériumai bizonyíthatóan nem megoldottak. Tehát már a rossz sorszámú kibocsátás lehetősége szabálytalan! A SigmaKÉSZLET teljesíti a feltételeket, erről egy igazolást adunk. Olyan cégnek, amelyik nem ilyen programmal bocsátja ki a számlát, a számláját nem lehet lekönyvelni (ÁFA-ját nem lehet visszaigényelni), mert adóigazgatás azonosítására nem alkalmas. A nyomdai úton nyomtatott sorszámmal ellátott számlanyomtatvány nem használható a számítógéppel előállított számlázásra. (96.03.26. Adó és ellenőrzési értesítő) További részleteket talál a feltételekről és szabályokról 8 oldalas ingyenes kiadványunkban, melyet kérhet tőlünk. A SigmaKÉSZLET ezeknek megfelel!

 • Egy számla lehet több lapos is, átvitel, áthozatal feltüntetéssel.

 • Vevő-szállító és árutörzs (áru, szolgáltatás) nyilvántartás, karbantartás és listázás (pl.: árlista).

 • Munka közben (pl. számla készítése közben) megtekinthető és bővíthető a partnernyilvántartás és az árutörzs, melyből adatfelvitel közben is válogathatunk. Hihetetlen gyorsan választhatunk anyagok, vevők közül, még több tízezer adatból is. Többféle módon, nemcsak kóddal, hanem emberközeli nevekkel is kereshetünk! Vonalkód olvasóval is választhatók az anyagok és vevők. Megrendelés visszaigazolás, szállítólevél nyomtatás.

 • Hatféle eladási ár nyilvántartása árunként. Egy számlán vevőtípusonként tetszőleges számú (!) árkalkuláció lehetősége, pl.: a hatból melyik áron kapja az árut viszonteladó, magánszemély stb. Ezen belül lehetőség van %-os kedvezményre, felárra stb.! Ez számlázáskor még megváltoztatható, akár anyagonként egyedi árra. Egy vevőhöz előre rendelhető a típus besorolás, így választás nélkül a megfelelő áron történik a kiszolgálás.

 • A tetszőlegesen bővíthető fizetési módoknál további felár, kedvezmény stb. adható. Az is állítható pl., ha valaki banki átutalással fizet, ne az első, hanem a második eladási áron kapja az árut. Megadható jogcímenkénti fizetési határidő napokban, melyet beállíthatunk, hogy munkanapokban vagy naptári napokban számítódjék. Hétvégek automatikus nyilvántartása, a kieső napok (pl.: ünnepnapok) tetszőlegesen bővíthetők.

 • MSZ 3492 előre nyomott számlák kitöltése (a mostani jogszabályok értelmében csak egy tétel szerepelhet a MSZ 3492-es nyomott számlán) vagy üres lapra a számla megrajzolása. (Lap és leporelló is.) Grafikus vagy szupergyors számlanyomtatási lehetőségek! Így nem kell drága számla-nyomtatványt vásárolnia!

 • Margók és közök állíthatók az előre nyomott számlák pontos kitöltéséhez.
  Tetszőlegesen állítható nyomtatási darabszám és példányszámozás.
  Adatrögzítés után az adatok javítása lehetséges, nem csak stornóval. Storno számla készítése. Lehetoség van az előző havi adatok javítására és újra nyomtatására is. Számlát javítani nyomtatásig lehet.

 • Számla tételeihez akárhány oldalas szöveges leírást írhatunk.

 • Számla azonnal nyomtatható az adatok rögzítése vagy javítása után. Hálózati nyomtatás lehetséges.

 • A program hálózati operációs rendszer alatt is működik, akár egy vagy több cég munkáját végezhetik egyszerre terminálszám korlátozása nélkül (pl.: tetszőleges számú terminálról számlázhatnak egy időben).

 • A számlákra pluszként még kétféle tetszőleges szöveget írhatunk, mint pl.: "Fenti árut hiánytalanul átvettem.", "Köszönjük, hogy nálunk vásárol!" stb. Nem azonnali készpénznél még további tetszőleges szöveg megadható (pl.: "Kiegyenlítésig a szállító tulajdona marad az áru", "Késedelmes fizetés esetén XX % késedelmi kamatot számítunk fel" stb. Automatikus adat helyreállítást tartalmaz a rendszer.

 • Tételenkénti kedvezmény feltüntetése.

 • Számla végösszegére adható százalékos kedvezmény, felár vagy jutalék.

 • Készpénzes fizetés esetén visszajáró készpénzszámítás lehetősége.

 • Számlán a vevő neve címezési rendben található, így ablakos borítékban közvetlenül postázható a számla.

 • Cégenkénti anyag-, vevő- és szállító törzs kialakítása. Több gép használata egy nyomtatón megoldható.

 • Különösen gazdaságos: helytakarékosság, gyors az adatrögzítés, egy cégre jutó költség alacsony.

A készlet modul jellemzői:

 • Külön adatrögzítés nélkül, számlákból, szállítólevelekből, anyagkönyvelésből: Készlet mennyiségi és értékbeni nyilvántartása és kiszámítása!! A készletérték meghatározásának módja utólag is választható, így a legkedvezőbbet választhatja! Nagy árukészlet esetén milliókat takaríthat meg!

 • Készletértékelés beszerzési áron (FIFO, LIFO vagy mérlegelt átlagáras elveken) és/vagy elszámoló áron.

 • A beszerzési áras készletérték lekérhető árunként egy összegben vagy tételesen levezetve az összes készletmozgást, a végén összesített készletértékkel. Így a számolás akár lépésenként is ellenorizhető!

 • Készletérték lekérhető egy raktárra is. (Így a bizományosoknál lévő áru értéke is meghatározható.) Megrendelés leköti a szabad készletet. Gyártás, összeszerelés támogatása.

 • Anyagkönyvelés, anyag kartonok tetszőleges időszakra. Készlet mennyiségi nyilvántartás és figyelés, mind anyagkönyvelés, mind számla vagy szállítólevél készítése közben. Anyagkönyvelésről napló készítése: a ki- és/vagy bemenő forgalom listázása

 • Tetszőleges számú raktár és raktártípus (saját, bizományosi, vámszabad stb.) kezelése. Nem saját raktár (pl.: bizományosi raktár) értékének elkülönítése FIFO/LIFO/átlagáras esetben.

 • Belső szállítólevél készítés és nyomtatás (saját és/vagy bizományosi raktárak közötti áru és anyagmozgásra).

 • Forgalmi statisztika vezetői információkhoz: készletek alakulását lehet figyelni tetszőleges időszakra, anyagra, anyag típusokra. Az időszakon belül tetszőleges intervallum megadható, amin belül a rendszer szintén összesít. Például le lehet kérni egy listán egy negyedévre a fogyást, azon belül heti összesítéssel.

Az ÁFA modul jellemzői:

 • Nem igényel külön adatrögzítést, a számla adatokból és/vagy a kiegyenlítésekbol készül.

 • Kimenő és bejövő számlák tételes ÁFA nyilvántartása. Egyszeres könyvvitel (naplófőkönyv, pénztárkönyv) esetén a 30 napon túli tételek automatikus nyilvántartása.

 • Listázás ÁFA kulcsonként tételesen és összesítve. Havi ÁFA bevalláshoz adatszolgáltatás.

A folyószámla modul jellemzői:

 • Folyószámla nyilvántartást készíti el kiegészítő adatok segítségével.

 • Kimenő és bejövő számlák tételes pénzügyi nyilvántartása: készpénz, később fizetett készpénz, banki átutalás, elszámolási utalvány, váltó, egyéb (pl.: átvezetés előleg számlából), azonnali és határidős incassó, átutalási postautalvány és tetszőlegesen bővíthető fizetési módok.

 • Szállító/vevő név szerinti folyószámlája, rendezetlen vagy részkiegyenlített számlák azonnal lekérhetők egy vagy az összes partnerre. Folyószámla kérheto fizetési határidő szerint rendezve is, halmozva a tartozásokat.

 • Pénzügyi vezetői információhoz: kintlévőségek, tartozások tételesen vagy összesen bármikor lekérhetők, hálózaton úgy is, hogy egy időben akárhányan dolgoznak.

 • Számlák kézi kiegyenlítése (rendezése, pontozása) számlaszámra. Készpénzesekre automata kiegyenlítés.

Árajánlat- és árjegyzékkészítő modul:

 • Tetszőleges összeállítású árjegyzék, árlista formátumot, árajánlat keretszöveget készíthetünk, melyek elkészülte után akár szövegszerkesztőbe is tölthetjük oket. Pillanatok alatt árjegyzék és árajánlat készíthető!

 • Adható összegzett ill. választási lehetőséget kínáló árajánlat, viszonteladói ill. végfelhasználói ár-lista stb.

 • Árlista kérhető név ill. kód szerinti rendezettségben is, melyen Ön állíthatja össze, milyen oszlopok szerepeljenek

Időszaki készletérték, áruösszesítő és munkaszám elszámoló áron modul:

 • Munkaszámos anyagfelhasználás gyűjthető mennyiségre és értékre az anyagkönyvelésből.

 • Időszaki készletértékelés (FIFO/LIFO/átlagáras), mely főkönyvi számlákra is összesíti a havi készletérték változásokat, mint növekedés, csökkenés ill. egyenleg. (Havi eladások, beszerzések és ezek különbözete.)

 • Egy partnerre (és összesítve) az áru/anyag (ki/bemenő) összesítése mennyiségben és értékben időszakra a számlákból lekérhető.

Ügynöki/utókalkuláció, forgalomszámító és tételes nyereségszámító modul jellemzői:

 • Forgalmi kimutatási jegyzék tetszoleges időszakra kérhető le, melyet Ön akár fizetési módonként is megtekinthet. Kérhető tételes (számlánkénti) ill. összesített kimutatás is.

 • Ügynöki elszámolás (ill. utókalkuláció számos vagy költséghelyes): számlánként megadható az ügynök (vagy utkszám, ktg.hely), melyet adott időszakra lekérhetünk. Így az ügynöknek nyomtatott elszámolást adhatunk bármikor, bármely időszakról.

 • Tételenként és összesen adott időszakra nyereség lekérhető (az adott időszakban eladott áru eladási és beszerzési árának különbözete).

 • Számla-tételenként megadható egy munkaszám, melyre forgalmi kimutatást lehet kérni.

Eladási ár kalkuláció modul jellemzői:

 • Eladási ár-képzés forintos és devizás beszerzésből is, ahol a hatféle eladási árhoz árunként ill. áru-típusonként megadható fix és/vagy %-os árrés is. Árfolyam nyilvántartás.

 • Automatikus áremelés egy gombnyomásra, ahol árucsoportokra tetszolegesen %-os emelést (csökkentést) adhat meg. Kerekítés is beállítható (pl. 1, 10, 9, 90, 900 Ft-ra végzodés stb.), akár a nettó, akár a bruttó árra!

 • Automatikus árfolyamkövetés egy gombnyomásra, ahol emelést (csökkentést) adhat meg. Kerekítést is beállíthat (pl. 1, 10, 9, 90, 900 Ft-ra végzodés stb.), akár a nettó, akár a bruttó árra!

Jelszavas belépési és azonosító rendszer jellemzői:

 • Kilencszintű, jelszavas belépési rendszer. Beállítható, hogy ki láthatja a beszerzési árakat, ki javíthat és nyomtathat újra számlát, ki nyúlhat az anyagtörzsbe stb. Az alkalmazottak így nem károsíthatják meg!

FIFO/LIFO átlagár szerinti munkaszámos modul:

 • Adott időszakra munkaszámra anyagfelhasználást gyűjt FIFO/LIFO/átlagárnak megfelelően.

Számlaforgalom könyvelési feladási modul (integráció):

 • A ki- és bemenő számlákat (előírás, kiegyenlítés) tételesen feladja a DelthaCONTO illetve a SigmaCONTO rendszernek.

Házipénztár modul:

 • Kiadási, bevételi pénztárbizonylat készítés (manuálisan vagy számlából automatikusan).

 • Tetszőleges számú pénztár kezelése. Időszaki pénztárjelentés készítése.

EVA modul:

 • A programmal készíthető az EVA-törvény által előírt bevételi nyilvántartás. Ehhez a kibocsátott számlák kiegyenlítését kell csupán lerögzítenie, és a program a kiegyenlítés dátuma szerint hozza a tételt a nyilvántartásba. Ha a vevő nem egyenlíti ki a számlát, akkor a törvény által előírt 30 napos határidővel kerül bele a tétel a nyilvántartásba.

 • Egyéb bevételek (pl.: kamat, elengedett tartozás, stb.) esetében a tétel felvihető a programmal, a bevétel megszerzésének időpontjával. A gazdasági esemény megnevezése a törzsből választható vagy fel is vihető a szükséges esemény-megnevezés. A bevételi nyilvántartásba az itt rögzített tételek is belekerülnek.

Bemutató programváltozatán (DEMO) díjmentesen igényelhető

Így működés közben, akár otthon is meggyőződhet a program kiváló minőségéről. Igény esetén rendelkezésre állunk telephelyünkön bemutatókkal, előzetes egyeztetés esetén. A rendszer szállítási ideje a megrendelő lap beérkezése után 1 nap alapesetben. A rendszer minden monitor típust automatikusan felismer, mindenfajta nyomtatót kezel (EPSON ESC/P, IBM PROP., HP PCL3, HP PCL5, HP-852 PCL5). Nagy készletnyilvántartás, illete nagy számlaszám esetén az optimális számítógép és operációs rendszer kiválasztásához kérje ingyenes tanácsadásunkat.

SigmaKÉSZLET program vásárlása

A modulok árai csak az alaprendszerrel együtt érvényesek. Egyszeres könyvviteli cég ÁFA moduljához kell a folyószámla is, (számlák kifizetett voltának nyilvántartása miatt). Időszaki készletérték számító modul csak a készlet modullal együtt vásárolható. Az árak egy telephelyre vonatkoznak, több telephely esetén második példánytól egyedi ár. Az árak tartalmazzák a programcsomag felhasználási jogát lemezen, felhasználói kézikönyvet, egyszeri kezelési bemutatás vásárláskor telephelyünkön, a szolgáltatásokat vásárláskor egy évig.

 • Telefonos hibabejelentő ügyelet. Hálózati változat, korlátlan terminálra.

 • Külön díjtáblázat alapján egyéb szolgáltatások: telefonos tanácsadás, telepítés, üzembehelyezés, program kezelési betanítása, géphibák okozta adatkárosulások lehetőség szerinti visszaállítása.

Vásárláskor:

 • Jogszabályok követését a vásárlástól számított egy évig az árak már tartalmazzák.

 • Egy éven túl a változásoknak megfelelő ill. nyilvántartási, telefonos ügyeleti és tanácsadási díjat kell csak fizetni.

 • Áraink készpénzfizetéssel egyenértékű fizetésre vonatkoznak (készpénz, előre utalás stb).

« az oldal elejére


További információért forduljon munkatársunkhoz: e-mail